NL  |  ENG

 • fullscreen image 04
CONSULTANT
(JUNIOR)
Sittard
 
Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen die datastromen omzetten naar informatie. Een organisatie die volop in ontwikkeling is in een dynamische markt. Om de ambities te realiseren zijn wij voor onze klant op zoek naar een consultant die medeverantwoordelijk is voor de succesvolle uitvoering van projecten bij hun klanten.
 
Als (junior) Consultant ben je werkzaam binnen één van de business teams. Team Digital Transformation begeleidt organisaties in de transitie van analoog werken naar digitaal denken. Dit doen zij door middel van het leveren van hoogwaardige producten en diensten. De aanpak rondom het leveren van deze producten en diensten is het grootste goed van het team. Middels projecten leveren zij meerwaarde waardoor de klant ook naar de toekomst toe bestaansrecht heeft. Digital Transformation richt zich primair op lokale en regionale overheden en instituten binnen de thema’s digitaal werken, zaakgericht werken en besturen.
Binnen deze functie ben je vaak op locatie bij klanten. Het werkgebied beslaat naast geheel Nederland steeds vaker ook uit België en Duitsland.
 
Wat ga je doen?
 • Als (junior) consultant ben je medeverantwoordelijk voor de succesvolle uitvoering van projecten bij klanten. Je begeleidt projecten inhoudelijk en stuurt andere collega’s aan. Daarnaast lever je project-deliverables op in samenwerking met de project manager;
 • Je verricht voornamelijk werkzaamheden op het gebied van functionele inrichting en het vertalen van de procesmodellen naar concrete systeemoplossingen/solutions. Je hebt een gedegen kennis van informatiemanagement om deze werkzaamheden uit te voeren. Je zal in deze functie zelfstandig opereren bij de klanten;
 • Je implementeert het project inhoudelijk en verzorgt de overdracht naar de beheerders en gebruikers. Daarnaast adviseer je klanten op basis van je kennis en ervaring over de verschillende aspecten van processen en analytics om zodoende de operatie en bijbehorende systemen te verbeteren;
 • Verder ben je betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe business solutions binnen de bestaande en nieuwe markten. Je ondersteunt bij aanbestedingen door middel van het beantwoorden van product gerelateerde vragen, maar je ondersteunt ook Marketing en Sales bij evenementen en demo’s d.m.v. het inrichtingen van omgevingen en eventueel het presenteren van een solution.
De consultant heeft de volgende taken:
 • Implementeren van softwareoplossingen met de bijhorende begeleiding van de klant;
 • Documenteren van werkzaamheden met naslagwerk voor klant en collega;
 • Tijdig opleveren van gewenste deliverables met een bewaking van kwaliteit en budget;
 • Het presenteren van het bedrijf en haar productportfolio in het dagelijks acteren bij de klanten;
 • Verzorgen van kennisoverdracht als onderdeel van het project en ondersteunen bij het in gebruik nemen van een product;
 • Problemen oplossen, uitvoeren van wijzigingen en participeren in verbeterprojecten. Dit resulteert in aanscherping van onze oplossingen.
Wie zoeken wij?
Je toont eigen leiderschap, bent zelfstandig maar je kunt ook goed in teamverband werken. Je bent communicatief sterk op alle niveaus binnen een organisatie en toont commercieel inzicht. Je kunt op inhoudelijk vlak een coördinerende rol in projecten spelen.
Je bent in staat om complexe vraagstukken of moeilijke situaties te analyseren en oorzaak en gevolg te onderkennen. Je bent conceptueel sterk waardoor je abstracte informatie kunt vertalen naar concrete toepassingen. Daarnaast ben je resultaatgericht en heb je een hands-on-mentaliteit.
Je bent gedreven om zelfstandig invulling te geven aan kennismanagement op het gebied van je kennisdomein en de bijbehorende thema’s, waardoor je als autoriteit op je vakgebied wordt ervaren. Daarnaast heb je een opleiding op minimaal hbo-niveau en aantoonbare affiniteit met Informatiemanagement of ICT.
 
Jij beschikt over:
 • Ervaring met het definiëren, analyseren en in kaart brengen van de bedrijfsprocessen en de gerelateerde impact op de aanwezige Business Intelligence en backoffice systemen in de organisatie;
 • Ervaring met opereren op tactisch- & operationeel niveau binnen een organisatie;
 • Ervaring met collaboratieomgevingen en portalen (kennis van SharePoint en Office 365 is een pré);
 • Ervaring met verandertrajecten binnen organisaties, mogelijk in combinatie met IT-implementaties;
 • Kennis van BPMN/informatiemanagementsystemen is een pré.

Wat bieden wij?

 • Marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een auto van de zaak;
 • Je krijgt de mogelijkheid om diverse opleidingen en trainingen te volgen waarbij je jezelf verder ontwikkelt;
 • Je krijgt veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief;
 • Je maakt onderdeel uit van een professioneel en enthousiast team.
Meer weten of direct solliciteren?
Wil jij graag weten hoe jouw toekomst bij onze klant er uit kan zien? Stuur dan jouw cv met motivatie via de button 'reageer op deze pagina' op de pagina. Voor vragen mag je uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen. Is deze vacature niet wat je zoekt? Houd onze website in de gaten of volg ons op Facebook & LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste vacatures.
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail